מתכון מעולה לקציצות עוף רזות ומלאות חלבון
- טל פלג דיאטנית 
- 20 ביולי
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 11 באוג׳

מתכון שיוצא מעולה , מתאים גם לשישי / חג וגם סתם לאמצע השבוע.
מה הסיבה שמתאים גם בתהליך הרזיה וגם לנשים בגיל מעבר ?
- מקור טוב לחלבון 
- משביע גם כי יש נפח מירקות וגם בגלל החלבון 
- מתאים לכל המשפחה 
- אפשר להקפיא 
- טעים 
- סה"כ רזה , אין הרבה שומן 
חומרים :
לקציצות עוף :
חצי קילו עוף טחון
חבילת פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול חתוך לטבעות דקות
2 גזרים קלופים מגוררים בפומפיה או קצוצים בקוצץ מזון
חצי כוס פירורי לחם או שיבולת שועל
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
כף פפריקה מתוקה
מלח /פלפל שחור לפי הטעם
אפשר כף שטוחה אבקת מרק עוף (מסוג ללא "תמרורים" אדומים בחזית האריזה) - לא חובה
לרוטב :
בצל סגול קצוץ
קולורבי אחד מקולף וחתוך לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים גס לקוביות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך קוביות
שלושה גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
מעט פטרוזיה קצוצה
חתיכה קטנה של דלעת חתוכה לקוביות
מלח / פלפל שחור לפי טעם
2 כפיות קורנפלור מומסות בחצי כוס מים קרים
2 כפות סילאן
2.5 כוסות מים מים רותחים
עדיף להכין בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור
הכנה :
קציצות : מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחת , יוצרים כדורים ומסדרים על צלחת
רוטב:
מאדים בצל סגול עם מעט שמן זית ומוסיפים בהדרגה את כל הירקות הקצוצים ומבשלים סביב עשר דקות יחד
מוסיפים את התבלינים , את המים הרותחים ומבשלים מעט.
מוסיפים את כדורי העוף, את הקורנפלור המומס במים , מכסים ומבשלים לפחות 45 דקות בעוצמה נמוכה.
אחרי כן מעבירים לתנור (ללא מכסה), 200 מעלות ל 15-20 דקות נוספות
מתאים להגיש עם סלט קטן וכמה כפות אורז בסמטי / קינואה / בורגול
בתאבון

.png)




תגובות