top of page

מתכון מעולה לקציצות עוף רזות ומלאות חלבון

  • תמונת הסופר/ת: טל פלג דיאטנית
    טל פלג דיאטנית
  • 20 ביולי
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 11 באוג׳

ree

מתכון שיוצא מעולה , מתאים גם לשישי / חג וגם סתם לאמצע השבוע.

מה הסיבה שמתאים גם בתהליך הרזיה וגם לנשים בגיל מעבר ?

  • מקור טוב לחלבון

  • משביע גם כי יש נפח מירקות וגם בגלל החלבון

  • מתאים לכל המשפחה

  • אפשר להקפיא

  • טעים

  • סה"כ רזה , אין הרבה שומן


חומרים :

לקציצות עוף :

חצי קילו עוף טחון

חבילת פטרוזיליה קצוצה

בצל גדול חתוך לטבעות דקות

2 גזרים קלופים מגוררים בפומפיה או קצוצים בקוצץ מזון

חצי כוס פירורי לחם או שיבולת שועל

2 ביצים

כפית אבקת אפייה

כף פפריקה מתוקה

מלח /פלפל שחור לפי הטעם

אפשר כף שטוחה אבקת מרק עוף (מסוג ללא "תמרורים" אדומים בחזית האריזה) - לא חובה


לרוטב :

בצל סגול קצוץ

קולורבי אחד מקולף וחתוך לקוביות

2 גזרים קלופים חתוכים גס לקוביות

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך קוביות

שלושה גבעולי סלרי שטופים וקצוצים

מעט פטרוזיה קצוצה

חתיכה קטנה של דלעת חתוכה לקוביות

מלח / פלפל שחור לפי טעם

2 כפיות קורנפלור מומסות בחצי כוס מים קרים

2 כפות סילאן

2.5 כוסות מים מים רותחים


עדיף להכין בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור


הכנה :

קציצות : מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחת , יוצרים כדורים ומסדרים על צלחת

רוטב:

מאדים בצל סגול עם מעט שמן זית ומוסיפים בהדרגה את כל הירקות הקצוצים ומבשלים סביב עשר דקות יחד

מוסיפים את התבלינים , את המים הרותחים ומבשלים מעט.

מוסיפים את כדורי העוף, את הקורנפלור המומס במים , מכסים ומבשלים לפחות 45 דקות בעוצמה נמוכה.

אחרי כן מעבירים לתנור (ללא מכסה), 200 מעלות ל 15-20 דקות נוספות


מתאים להגיש עם סלט קטן וכמה כפות אורז בסמטי / קינואה / בורגול


בתאבון


תגובות


הצטרפי לקבוצת הוואטסאפ השקטה לנשים מעל גיל 40

bottom of page