אנחנו בתקופה מאתגרת, עם עומס רגשי הקשור למאורעות השנה האחרונה יחד עם החיים השוטפים המשפיעים על האכילה / המשקל / השינה והפעילות הגופנית שלנו.
כל אלו מביאים שפע טריגרים לאכילה שאיננה מרעב אלא מסיבות אחרות (יש מעל 300 סיבות ....זה חלק מהתזה שלי בפסיכולוגיה), אחת מהן היא אכילה רגשית.
נתקלתי בנשים רבות מעל גיל 40 שלא יודעות לזהות האם האכילה שלהן ממקום רגשי או מרעב פיזי וכבסיס טוב למודעות עצמית בנושא אכילה חשוב מאוד שתדעי להבחין ביניהם, זה שלב ראשון להתמודדות עם הנושא.
לכן, חשבתי שיהיה מועיל לציין 4 קריטריונים שיעזרו לך לזהות האם האכילה שלך רגשית או לא.
👈 רעב פתאומי מול רעב הדרגתי :
אכילה רגשית מופיעה פתאום בדר"כ בתגובה לרגש שלילי, מתח או שיעמום כהסחת דעת. לעומת זאת רעב פיזי הוא הדרגתי ומתפתח לאט, יש לו עוצמות שונות והוא לא מופיע ברגע.
👈 תשוקה למזון יותר מתוק ושמן לעומת פתיחות למגוון:
אכילה רגשית באה לידי ביטוי ברצון לאוכל שמן ומתוק. רעב פיזי יכול להיות מווסת גם ע"י מזון מגוון יותר, כלומר את יכולה לשקול אופציות נוספות ואפילו בריאות כמו פירות או יוגורט או כריך מלחם בריא.
👈 אכילה של כמות גדולה לעומת אכילה עד שובע:
במקרים רבים אכילה רגשית יכולה להיות מנותקת ועשויה להסתכם לכמות גדולה, בלי לתת את הדעת למידת המלאות שמרגישים. אכילה מרעב פיזי יכולה להיפסק בתחושת מלאות / שובע (כמובן שצריך לשים לב לתחושות האלו, באכילה מרעב יש יותר סיכוי לשים לב).
👈 רגשות אשמה לאחר האכילה לעומת תחושת סיפוק או שובע:
לרוב אכילה רגשית מלווה ברגש קשה של אשמה או בושה. אלו רגשות לא נעימים שמקשים עליך להסתכל קדימה בצורה חיובית על האכילה.
מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם הנושא?
שמרי בראש את הארבעה הנ"ל, נסי להבין מתי עשוי להופיע, מה הטריגר האפשרי.
תנסחי לך משפט אישי שיחזק אותך מנטלית, כזה שאת יכולה להגיד לעצמך והוא עשוי לעזור לך להתמודד.
זה רק צעד קטנטן למודעות לנושא ויכול לחזק אותך בחג ולשמור על אכילה סבירה.
במקרים רבים מסגרת תומכת עוזרת להבין טוב יותר את האכילה ולעשות שינויים מיטיבים ויעילים כדי לנהל את נושא האכילה והמשקל טוב יותר.
דברי איתי בווטסאפ 050-2495252
.
Comments