רח׳ הנשיאים 8, הוד השרון

© 2018, כל הזכויות שמורות לטל פלג

עיצוב האתר: ענת בילינסון

טל פלג - דיאטנית קלינית | ירידה במשקל | דיאטה מאוזנת | שינוי חשיבה והתנהגות

קציצות עוף מעולות שמתאימות גם כשאת בתהליך ירידה במשקל

 

אז הבנים שלי קיטרו שאני לא ממש מגוונת להם ונמאס להם מחזה עוף ( ואם תשאלו אותי, זה ממש לא נכון כי אני מכינה חזה עוף כל פעם עם תבלין אחר) אבל קיבלתי את הביקורת הבונה והחלטתי להכין קציצות עוף עם ירקות !
הן נראות מטוגנות אבל הן לא.
יצא מעולה ממש והכל חוסל!!


הנה המתכון והוא די קל לדעתי :
——————————
חצי קילו עוף טחון
בצל גדול קצוץ
שני גזרים קלופים ומגורדים על פומפיה
שני קישואים או זוקיני ומגורדים על פומפיה (עם הקליפה)

אפשר אם אוהבים קולורבי אחד מקולף ומגורד על פומפיה
חצי כוס עגבניות מרוסקות ( לא רסק)
2-3 כפות פירורי לחם
ביצה אחת
מלח/ פלפל/ כפית גריל עוף או תבלין שווארמה
תרסיס שמן עם שמן זית ( בתמונה) - עדיף כזה שמכניסים לתוכו את השמן לבד
הכנה-
במחבת קטנה עם מעט שמן זית מאדים את הבצל, אחרי שמזהיב מוסיפים את הגזר והקולורבי  ואחרי כמה דקות את הקישואים , מתבלים במלח ופלפל ומאדים עד שמתרכך.

בקערה נפרדת מערבבים את העוף עם שאר החומרים והתבלינים ( גם כן מלח פלפל וכפית תבלין עוף או שווארמה). מוסיפים את הירקות מהמחבת , מערבבים היטב ומכניסים למקרר לרבע שעה.
אחכ מוציאים מהמקרר ומכינים קציצות שטוחות.
מחממים מחבת טובה מהסוג שלא זקוק להרבה שמן. מרססים בתרסיס שמן זית כך שיש שכבה דקיקה של שמן ומכינים את הקציצות , הופכים באמצע עד שמקבל צבע יפה משני הצדדים.

הנה התרסיס שיש לי: 

 

אפשר להקפיא. במקרה שלי לא נשאר מה להקפיא.

אפשר להחליף את העוף בטופו (אפשר להפוך אותו לטחון עם בלנדר מקל) או בבשר בקר / הודו טחון ולבשל ברוטב עגבניות (כדורי בשר).

Please reload

מה עוד כתבתי עבורך
Please reload

נושאים עיקריים
מה עוד כתבתי
Please reload