• טל פלג דיאטנית קלינית

מתכון לדים סם מדפי אורז המשתלב בכל תהליך ירידה במשקל


לפני שבועיים עמותת הדיאטנים הישראלית חגגה 20 שנה להיווסדה וחגגנו ככה יפה עם נאומים ואוכל ויין ( כן כן דיאטניות ודיאטנים גם הם אוכלים ואפילו לא מעט ...). אחד ממגשי הארוח כלל דפי אורז מגולגלים בכל מיני מילויים וקולגה שעמדה לידי סיפרה שניסתה להכין כאלו ולא ככ הצליח.... "יש לי מתכון מעולה לדפי אורז " אמרתי. "אין מצב שלא יצליח ואפילו

יכול להיות אחלה פעילות עם אחד הילדים אם הוא חובב בישול". מנה קלילה וטעימה ולא מסובכת להכנה, רוב זמן ההכנה זה להכין את כל מה שנחוץ בשביל למלא ולגלגל.

מה עושה אותה מנה מוצלחת ?

* היא טעימה ! לחובבי הג'אנר האסייתי היא חגיגה. * היא מגוונת לך את האוכל השגרתי אם את בתהליך ירידה במשקל ויכולה להשתלב כארוחת צהריים או ערב.

* לא דורשת בישול מורכב.

* יש לה נפח של כל מיני ירקות שממלאים את דף האורז ונפח תורם לשובע ועל חשיבות השובע לירידה במשקל כתבתי פוסט נפרד על איך להתמודד עם רעב בדיאטה ולהצליח לרדת במשקל בלי לסבול. * דף האורז עצמו משביע ולא כולל הרבה קלוריות ( לעומת טורטייה לדוגמא אם מדברים על אוכל מגולגל) .

* אפשר לשים במילוי יותר עלים ודג / עוף ופחות אטריות או הפוך. לפי העדפתך. * היא נראית חגיגית ומשתלבת יופי בארוחת שישי או באירוח או סתם אם בא לך לעשות רושם. * מתאימה לפסח!!

אז קבלו מתכון מצוין לדים סם מגולגל מדפי אורז:

מרכיבים:

נתח פילה סלמון נקי אפוי בתנור או אפשר להכין עם חזה עוף

חבילת דפי אורז

חצי חבילה אטריות שעועית

חצי סלסלה נבטים טריים

צרור עלי בזיליקום

צרור עלי נענע

צרור עלי כוסברה

שמן שומשום

רוטב סויה (מופחת נתרן)

סויה כהה ( לא חובה)

מירין

רוטב דגים ( יש סוג כשר למי שחושש מסוגי הדגים המשמשים לרוטב)

צנון אחד

גזר אחד

רוטב צילי מתוק

עלי ביבי סלק

רוטב להשרייה של האטריות:

5 כפות סויה רגילה (מופחת נתרן)

1 כף סויה כהה

5 כפות מירין

2 כפות שמן שומשום

מטבל לרול:

1 כף צנון מגורד

1 כף גזר מגורד

3 כפות צילי מתוק

3 כפות מירין

3 כפות רוטב דגים

חופן (צנוע) של בוטנים קצוצים

חופן ( נדיב) של כוסברה

הכנה:

סלמון - תנור 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה, לתבל את הדג במלח ופלפל ולמרוח כמה טיפות סויה ושמן שומשום לאפות 8-10 דקות בתנור, להוציא ולקרר.

אם מכינים עם חזה עוף - בישול קצר במים רותחים ( כמו עוף ממרק)

אטריות - השרייה 10 דקות במים קרים. לחתוך אותן כדי שתהיינה קצרות ואז חליטה במים רותחים 2 דקות. לסנן ולהשרות ברוטב לאטריות עד שהרוטב נספג באטריות

הכנת מטבל - לערבב את כל החומרים למטבל

הכנת הרול :

השרייה של דף אורז במים חמימים דקה

הוצאת הדף , להניח על מגבת נקייה ולסדר במרכזו עלי בזיליקום, נענע, כוסברה, חופן נבטים ומעט אטריות וסלמון או עוף , מטפטפים מעט צילי מתוק ומגלגלים כמו סיגר עבה.

מגישים על מצע עלי בייבי עם מטבל בצד. יוצא מעולה ובכמות גדולה.

************************************************************

אם את מחפשת יצירתיות וגמישות בתהליך הירידה במשקל את מוזמנת להתרשם מתוכניות ההרזיה שלי .

קבלי תמונה של המנה מהמטבח הפרטי שלי:

מעוניינת לרדת 5-7 קילו מיד אחרי פסח? - לחצי כאן לפרטים על קבוצה חדשה בהוד השרון

#מתכון #שיפורמתכון #פסח

טל פלג - דיאטנית קלינית | ירידה במשקל | דיאטה מאוזנת | שינוי חשיבה והתנהגות

רח׳ הנשיאים 8, הוד השרון

© 2018, כל הזכויות שמורות לטל פלג

עיצוב האתר: ענת בילינסון