ישבתי וחשבתי מה מאפיין את הלקוחות שפגשתי במהלך השנים בהם אני דיאטנית בתחום הירידה במשקל ( עשרים וחמש... אבל מי סופר) ולא עלו במשקל במהלך חג מאתגר כמו פסח?
מהחשיבה הזו יצאה לה רשימה של 10 טיפים שיעזרו לך לעבור את פסח במשקל יציב.
לא חייבים את כל העשר, מספיק כמה שמתאימים לחייך ואפשרי להתמיד בהם:
אז הנה 10 טיפים התנהגותיים שיעזרו לך לא לעלות במשקל בפסח:
1. תכננו מה אתם אוכלים : תכנון סדר יום במהלך חול המועד פסח הוא דבר חשוב מאוד כי הוא מונע אלתור, מונע ממך להגיע למצבי רעב ומונע התנפלויות מוגזמות על אוכל. כשאתם מתכננים יום חופש או טיול או אפילו סתם יום בית הכניסו לתכנון גם את נושא האוכל ותשאלו עצמכם שאלות פשוטות כמו : איפה אוכלים כל ארוחה, מה לוקחים לדרך, מה מחכה לכם במקרר כשתחזרו , איזה חומרי גלם כדאי להפשיר, באיזו מסעדה אוכלים ומתי וכדומה.
2. מנת חלבון טובה בכל ארוחה: אוי החלבון... נראה לי שהלקוחות שלי כבר חולמות על חלבון מרוב שאני מדגישה אותו. כל ארוחה חשוב שיהיה חלבון. דוגמא: גבינה / ביצה/ יוגורט / טונה ודגים אחרים / בשר / עוף / טופו / קטניות. לחלבון אפקט משביע ויש לו תפקידים רבים נוספים בבריאותנו ובשמירה על משקל יציב. בכל ארוחה גדולה ( כמו ערב חג / שבת / התארחויות שונות) תנו עדיפות למגוון מנות חלבון וירקות על פני פחמימות.
3. הגודל כן קובע - הקטינו מנות : אפשר לאכול מהכל ויחד עם זאת גודל המנה חשובה מאוד ותעשה את ההבדל. אם תקפידו על מנות קטנות , צלחות קטנות, לא תצטרכו לוותר , תהנו מהאוכל ותאכלו מהכל וזה עדיין יהיה בסדר גמור מבחינת שמירת משקל. הסוד הוא בכמות וגודל המנה.
4. העריכו כל ארוחה בנפרד ולא בצורה יומית : העריכו כל ארוחה בנפרד ואל תגידו " זה יום אבוד", "זה שבוע בלתי אפשרי" זוהי נקודת מבט שתהרוס לכם ותרחיק אתכם מהמטרה מכיוון והיא גורמת למאמצים קטנים והצלחות קטנות להפוך מיותרים במקום להעצים אותם. כל ארוחה שעברה לפי התכנון שלכם, כל הכבוד! היה מאתגר ושונה מהתוכנית? לא נורא, המשיכו הלאה.
5. הקפידו לזוז ולהיות פעילים כמה שיותר: עשו מאמץ להמשיך בשגרת הספורט שלכם. שווה להתאמץ בשביל זה. זהו הזדמנויות להליכות , אפילו קצרות: אפשר להחנות רחוק את הרכב, לצאת להליכה בחוץ , להשתמש במדרגות ולא במעלית. הכל נחשב.
6. מתארחים? הביאו מנה בריאה שאתם יכולים לאכול ממנה בלי חשבון: התנדבת להביא מנה כשאת מתארחת? יופי. העדיפי מנה שאת יכולה לאכול ממנה בכיף, מנה בריאה ולא מנה שאחרים יאכלו ואת "רק טועמת" כי היא מלאת קלוריות.
7. רגע של מודעות למה שנכנס לפה : מי שיש לו מודעות גבוהה לאכילתו לא אוכל בהיסח הדעת אלא לוקח רגע כדי להחליט מה לבחור ולשים בצלחת וכמה, אוכל לאט ולועס היטב וחש מתי הוא שבע . אכילה מודעת יוצרת הפחתה בכמות הנאכלת לעומת אכילה בהיסח. גם אם הבחירות אינן מושלמות חשוב להיות מודע אליהם.
8. תקטינו סטרס: פסח הוא חג ארוך, הרבה ארוחות, הרבה משפחה, הרבה שאלות של סבתות ודודות. סטרס לא מאפשר מודעות לאכילה, לא מאפשר בחירות נכונות. אם אתם יודעים לצפות מה יגרום לכם לסטרס עשו מאמץ להקטין אותו על ידי הימנעות מסיטואציות מסוימות, בקשו עזרה כשצריך, קנו מוכן מה שאפשר כדי להקטין עומס וכדומה.
9. שפרו את המתכונים ככה בקטנה: יש מתכונים שעוברים כמו שהם משנה לשנה. נסו לזהות איפה ניתן להקטין את כמות השמן , להימנע מטיגון, להקטין כמות סוכר וכדומה . לא צריך להצהיר על זה, פשוט להפחית. גם אם הפחתתם במעט זה טוב.
10. אל תקחו שאריות הביתה (ואם אתם המארחים תשלחו עם כולם שאריות הביתה): כל עוד אוכל חגיגי ושמן הוא חלק משולחן ערב החג והחג , לא נורא. לא יקרה כלום. אבל בימים הבאים כדאי לחזור לאוכל הרגיל ולא לשלב את האוכל החגיגי בארוחות הבאות. לכן, אל תקחו שאריות הביתה. תשאירו את הגפילטע למארחת. ומה אם את המארחת? אותו דבר, הכיני קופסאות פלסטיק והציעי לאורחים לקחת הביתה.
מזמינה אותך להתחיל תהליך אישי, ממוקד ויעיל שמבוסס על אוכל שאת אוהבת וסדר היום שלך ,
לחצי כאן השאירי לי פרטים .